ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ
English
A cloud floating in the sky A cloud floating in the sky A cloud floating in the sky

Όμιλοι Νηπιαγωγείου

Ποδόσφαιρο (Mini Soccer) *Αφορά μόνο τους/τις μαθητές/τριες των Νηπίων

Οι μικροί μας αθλητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν στον όμιλο ποδοσφαίρου του σχολείου μας, συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιχνίδια, καθώς και αφομοιώνοντας βασικές τεχνικές του δημοφιλούς αυτού αθλήματος.

 

Αντισφαίριση (mini tennis)

Στο σχολείο μας το club του mini tennis γίνεται εκτός ωρολογίου προγράμματος, από ειδικευμένο εκπαιδευτικό, σε ολιγομελή τμήματα. Τα μαθήματα  παραδίδονται στο γήπεδο του tennis  ή στο κλειστό γυμναστήριο.

Tα μαθήματα γίνονται υπό τη μορφή παιχνιδιού, και τα νηπιάκια μας μαθαίνουν με έμμεσο τρόπο τις βασικές αρχές του αθλήματος. Συγκεκριμένα, με το mini tennis επιτυγχάνουμε:

 • Ψυχαγωγία και διασκέδαση
 • Ψυχοκινητική ωρίμανση
 • Επικοινωνία, σεβασμό και συνεργασία
 • Την πρώτη επαφή και εξοικείωση με τη ρακέτα, το μπαλάκι και την τεχνική.

 

Αυτοάμυνα (Tae Kwon Do) 

 Στα χνάρια του Ηρακλή και της Άρτεμης! 

Η Αδαμάντιος Σχολή, μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, οργανώνει τμήματα Tae kwon do για όσα νηπιάκια το επιθυμούν.

Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ευκινησίας, ισορροπίας και τις πρώτες τεχνικές του αθλήματος.

Το Tae kwon do καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, που προάγουν:

 • Το αίσθημα αυτοπεποίθησης
 • Την πειθαρχία
 • Τον σεβασμό στον άλλο
 • Την ικανότητα της αμύνας

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή και τα μαθήματα παραδίδονται από ειδικευμένο εκπαιδευτή σε αίθουσα γυμναστηρίου με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Kids' Athletics (Στίβος) *Αφορά μόνο τους/τις μαθητές/τριες των Νηπίων

Αναπτύσσοντας πολύπλευρα όλες τις δεξιότητες, με ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε παιγνιώδη μορφή (“Team event for children”), το πρόγραμμα του ομίλου αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών και είναι φυσικά ένα πρόγραμμα – βάση για κάθε νέο παιδί, ενώ περιλαμβάνει πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.

Μικροί Αστρονόμοι *Αφορά μόνο τους/τις μαθητές/τριες των Νηπίων

Ο μαγικός κόσμος του ουρανού καλεί τα παιδιά να εξερευνήσουν την ομορφιά και τα μυστήρια του σύμπαντος, απαντώντας σε ερωτήματα όπως:

 • Πώς φτιάχτηκε το ηλιακό μας σύστημα;
 • Τι είναι οι πλανήτες και τα αστέρια;
 • Πόσοι είναι οι γαλαξίες;
 • Τι συμβαίνει στα νεφελώματα;
 • Τι είναι τα αστρικά σμήνη, οι κόκκινοι γίγαντες, οι κομήτες και οι αστεροειδείς;
 • Πώς δημιουργούνται οι φάσεις της Σελήνης, οι Ηλιακές Εκλείψεις και το Βόρειο Σέλας;

Μαθαίνουμε να προσανατολιζόμαστε στον ουράνιο θόλο και να ταξιδεύουμε σε τεράστιες αποστάσεις, διαστάσεις και χρονικές κλίμακες, που διευρύνουν τον νου όσο καμία ανθρώπινη εμπειρία, από το μικρό μας διαστημόπλοιο τη Γη!

Όμιλος Αγγλικών

Κάθε εβδομάδα και επί δύο ώρες, οι μικροί μας μαθητές και οι μικρές μας μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στη βιωματική επαφή των παιδιών με την Αγγλική γλώσσα. Απευθύνεται στα παιδιά που παραμένουν στη φύλαξη.

Ικανοποιεί την έμφυτη τάση των παιδιών για παιχνίδι αξιοποιώντας τραγούδια, ποιήματα, ιστορίες και δραματοποίηση διαλόγων. Συμβάλλει στη δημιουργία θετικής στάσης απέναντι στην Αγγλική γλώσσα.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της αγάπης για την αγγλική γλώσσα και στην απόκτηση ευχέρειας στον προφορικό λόγο μέσα από θεατρικά παιχνίδια, τραγούδια και projects με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

 

Όμιλος Γαλλικών

Κάθε εβδομάδα και επί δύο ώρες, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του γαλλικού τμήματος θα έρχονται σε επαφή με τη γαλλική γλώσσα.

Τα ακούσματα της γλώσσας, η λεπτότητα των ήχων μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και δραστηριότητες θα δώσουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα γαλλικά.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για την ηλικία των παιδιών και πραγματοποιείται αποκλειστικά στη γαλλική γλώσσα.

Βασική μας προϋπόθεση η ευχάριστη και διασκεδαστική μάθηση, στόχος μας η καλλιέργεια του γλωσσικού αισθητηρίου και η απόκτηση της προφορικής ικανότητας.

Τα γαλλικά είναι η γλώσσα της Ευρώπης, τα γαλλικά είναι η γλώσσα της αισθητικής, τα γαλλικά είναι η γλώσσα του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και με τη διαδραστική μεθοδολογία.

 

Όμιλος Γερμανικών

Ο Όμιλος Γερμανικών απευθύνεται στα παιδιά κάθε τάξης και διδάσκεται:

 • Μετά το πέρας του σχολικού προγράμματος, ύστερα από ένα διάλειμμα για παιχνίδι και σίτιση.
 • Σε μικρές τάξεις των 7 - 15 ατόμων, 2 ώρες την εβδομάδα.
 • Με βάση ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μαθημάτων που αναπτύσσει όλες τις ικανότητες.
 • Με αποκλειστική χρήση της γερμανικής γλώσσας.
 • Μέσω διαδραστικής μάθησης που αναπτύσσει τη δημιουργικότητα των παιδιών. 

Όμιλος Νηπιαγωγείου - Παιδικού Σταθμού

 

Μπαλέτο

Οι μικρές χορεύτριες δοκιμάζουν για πρώτη φορά με διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια να συνδυάσουν τις κινήσεις τους με τη μουσική και τον ρυθμό. Με ασκήσεις στο πάτωμα και στην όρθια θέση αποκτούν καλύτερη αίσθηση και έλεγχο των κινήσεών τους και μαθαίνουν τις βασικές θέσεις των χεριών και ποδιών στο μπαλέτο. Γυμνάζονται αποκτώντας ευλυγισία και χάρη, ενώ στο τέλος του μαθήματος αυτοσχεδιάζουν καλλιεργώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Στο τέλος της σχολική χρονιάς, οι μικρές μπαλαρίνες σάς καλούν στην παράστασή τους στο θέατρο του σχολικού συγκροτήματος.

Η διδασκαλία γίνεται στην αίθουσα χορού από πτυχιούχο καθηγήτρια.