Αdamantios Greece

Nursery and Primary School

English version
Adamantios images

Χορωδία

Η χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής άρχισε να λειτουργεί από το 1975.

Απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες των τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου και αριθμεί 60 μέλη.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές διοργανώσεις παιδικών χορωδιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Καλαμαριάς.

Έχει εμφανιστεί με τον Γ. Σπανό , τον Δ. Σαββόπουλο, τον Θ. Μικρούτσικο και τον Μ. Πλέσσα στο πλαίσιο των Δημητρίων, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και σε εκδηλώσεις των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στη Δ.Ε.Θ.

Το ρεπερτόριο της παιδικής χορωδίας της Αδαμαντίου Σχολής περιλαμβάνει ελληνικά αλλά και τραγούδια από όλες τις χώρες του κόσμου μεταφέροντας παντού το μήνυμα:

«Η μουσική ενώνει τους λαούς».

 

Βασική αρχή των μελών της αποτελούν οι στίχοι του Γ. Ρίτσου:

Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίζουμε απ΄τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο...

 

Ηχογράφηση τραγουδιού από τη χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, η παιδική χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής ηχογράφησε το τραγούδι "Αν κάναμε όλοι ό,τι μπορούσαμε" της μπάντας Aperito στην αίθουσα μουσικής κατά τη διάρκεια της πρόβας. Η χορωδία του σχολείου μας συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον κ. Δάνη Κουμαρτζή, και όλα τα παιδιά ένιωσαν μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή τους στον καινούριο δίσκο των Aperito. Τώρα αναμένουμε όλοι το επόμενο βήμα: τη δημιουργία του videoclip!

Η χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής στο Cosmos

Η παιδική χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής προσκεκλημένη του βιβλιοπωλείου «Ιανός» έφερε το πνεύμα των Χριστουγέννων τραγουδώντας κάλαντα και δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο εμπορικό κέντρο Cosmos.