Αdamantios Greece

Nursery and Primary School

English version
Adamantios images

Aktivitäten

MEIN  BESTER  FREUND

Unsere  Schüler  und  Schülerinnen  basteln  ein  Projekt  über  ihre Freunde   und  zeigen  dabei  gemeinsame  Fotos!

Ο  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ  ΜΟΥ  ΦΙΛΟΣ

Οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριές  μας  φτιάχνουν  μία  εργασία  για τον  καλύτερό  τους  φίλο  και  μας  παρουσιάζουν  φωτογραφίες  τους!

KANNST DU RICHTIG AUF DEUTSCH BESTELLEN? - ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ?

Unsere Fünftklässlerinnen und Fünftklässler hatten riesengrossen Spass im Unterricht! Sie haben die Rolle des Kellners oder der Kunden übernommen und haben aus der Speisekarte Gerichte bestellt! Anschließend haben sie ihre Bestellungen in der Klasse probiert!

Οι μαθητές μας πέρασαν πολύ ωραία στο μάθημα! Μπήκαν στο ρόλο του σερβιτόρου ή του πελάτη και παρήγγειλαν φαγητά από τον κατάλογο! Φυσικά δοκίμασαν τις παραγγελίες τους μέσα στην τάξη!

"Im Supermarkt einkaufen": Die Lebensmittel lernen durchs Spielen.

Μαθαίνουμε τα τρόφιμα στα Γερμανικά, μέσω παιχνιδιού. Οι μαθητές παίρνουν τους ρόλους πωλητή-πελατών σε ένα διαμορφωμένο στην τάξη "supermarket" και εξασκούν το λεξιλόγιο, που αφορά τα τρόφιμα, καθώς και χρήσιμες εκφράσεις συναλλαγής προ'ι'όντων. Στόχος είναι η εμπέδωση του καινούριου λεξιλογίου με ευχάριστο τρόπο, όπως και η επίτευξη με ομαλό τρόπο της επικοινωνιακής δεξιότητας σε ανάλογες περιπτώσεις στο γερμανόφωνο χώρο."

"Den deutschsprachigen Raum kennenlernen durch eine selbst gemachte Landkarte."

"Ερχόμαστε σε επαφή με το γερμανόφωνο χώρο, παίζοντας. Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους χάρτη τοποθετώντας σ΄αυτόν τα ονόματα των γερμανόφωνων χωρών και πόλεων και παράλληλα εξασκούνται στον προφορικό λόγο ρωτώντας και απαντώντας, πού βρίσκεται η κάθε μία. Στόχος μας είναι η καλύτερη εμπέδωση του λεξιλογίου, καθώς και η επικοινωνία με ενδιαφέροντα για τους μαθητές τρόπο."