Αdamantios Greece

Nursery and Primary School

English version
Adamantios images

Ίδρυση της Σχολής

Δύο έμπειροι και καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί-μαθηματικοί, ο κ. Σ.ΜΙΣΙΧΡΟΝΗΣ και ο κ. Ν.ΣΥΡΡΗΣ  δημιουργούν το 1973 την Αδαμάντιο Σχολή για μαθήτριες και μαθητές προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ονομασία Αδαμάντιος Σχολή, συμβολικά, υποδηλώνει την προσπάθεια δημιουργίας αδαμάντινων  χαρακτήρων στους μαθητές μας. Στην αρχή, στεγάζεται το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό στις κτιριακές εγκαταστάσεις ΚΑΛΑΜΑΡΙ στην περιοχή της Ανάληψης. Το 1978 μεταφέρεται σε καινούριες εγκαταστάσεις-στο σημερινό σχολικό συγκρότημα της περιοχής Πυλαίας - Γεωργικής Σχολής 44.

Το 1993 εγκαινιάζεται το σύγχρονο Νηπιαγωγείο.

Το 1994 λειτουργεί η καινούργια πτέρυγα του Δημοτικού με μια σειρά βοηθητικών χώρων (βιβλιοθήκες, διαδραστικοί πίνακες, θέατρο, κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα προβολών, αίθουσα μπαλέτου, αίθουσα μουσικής, αίθουσα εικαστικών, εργαστήρι πειραμάτων, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, γήπεδα τένις, χαντ μπολ, ποδοσφαίρου, μπάσκετ).

Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ καλύπτει τον χώρο της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του ιστορικού και καταξιωμένου σχολικού συγκροτήματος ΚΑΛΑΜΑΡΙ(έτος ίδρυσης 1894).